torsdag den 21. juni 2012

Cremet tomatsuppe..

Har lavet lækker tomatsuppe til aftensmad i dag, opskriften er en jeg har fra et blad og er af Jamie Oliver. De her billeder er måske en lille smule snyd for det er fra i vinters da jeg lavede den første gang.. Men det er samme lækre suppe, har bare dobblet opskriften da der ikke var nok sidst (den smagte så godt at det ret så hurtigt forsvandt) og hvem kan ikke li en lille rest man kan liste ud og snuppe som natmad eller frokost til dagen efter!? (^^,)  











Opskriften er således:

Du skal bruge:
# 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
# 4 store tomater.
# 1 frisk rød chili
# 4 fed hvidløg
# 2 små rødløg
# 4 spsk balsamicoeddike
# 1 lille bdt frisk basilikum
# Lidt cremefraiche til servering.

Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende. skær store tomater i kvarte og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med olivenolie og krydder med salt og peper. Flæk og udkern chilien og kom den op i.
Kvas fire pillede hvidløg i. Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min på 200 g.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i en varm gryde (stor nok til at rumme tomaterne) med en sjat olivenolie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde, rør rundt af og til. Rør fire spsk balsamicoeddike i løgene og lad den koge ind. Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg. Hæld forsigtigt grøntsagerne (ALT i gryden) op i en blender, det skal gøres af to omgange. Tilsæt næsten al basilikum (gem lidt til pynt), sæt låg på blenderskålen, læg et vistestykke over og blend til ret grov konsistens (eller som du kan li den). Hæld blandingen op i gryden igen og rør godt rundt, smag til. Hæld suppen op i serveringsskåle slut af med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie (den du også brugte til alt det andet)!
Velbekommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar